fbpx

Γιώργος Νικολάου - Ψυχίατρος / Ψυχοθεραπευτής

 

Είδη θεραπείας: Ψυχιατρική διαχείριση, Υποστηρικτική, CBT, ISTDP, Ομαδική, Ψυχαναλυτική

Ειδικές Δυνατότητες: Ολοκληρωμένες θεραπείες από απόσταση / Αποστολή Ψυχιατρικής βεβαίωσης ηλεκτρονικά σε όλη την Ελλάδα (μετά από online εκτίμηση) / θεραπείες ορισμένου κόστους / Δυνατότητα προϋπολογισμού συνολικού κόστους θεραπείας / Εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής ( PayPal, Crypto)

Κόστος Συνεδρίας: 20 – 50 €

Online ιατρική βεβαίωση: 20 € ( *Δείτε λεπτομέρειες στην περιγραφή)

20,00 50,00 

Εκκαθάριση

Καθαρισμός

*Η επιλογή ώρας και ημερομηνίας είναι ενδεικτική. Η ημέρα και ώρα του ραντεβού θα επιβεβαιωθεί μετά από επικοινωνία με τον ειδικό.

Περιγραφή

Αν έπρεπε κάπως να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου στα πλαίσια της δουλειάς μου, νομίζω πως αυτό θα ήταν “στοχευμένος”. Δε μου αρέσουν οι “φιλοσοφικές” συζητήσεις, παρότι λατρεύω τη φιλοσοφία και θα το διαπιστώσετε αν συνεργαστούμε. Στο ιατρείο μου ή online, θα κάνουμε δουλειά! Δουλειά ουσιαστική, που δε θα κρατήσει χρόνια… Αντίθετα, μπορεί να κρατήσει ίσως και ενοχλητικά λίγο. Είναι κι αυτό κάτι που μου λένε αρκετοί θεραπευόμενοί μου. Διευκρίνιση: Δεν έχω κάτι εναντίον της υπομονής και της λογικής “take it slowly”. Πιστεύω όμως ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα, στους ρυθμούς που κινούνται τα πάντα, να κάνουμε μια 3ετή ψυχοθεραπεία περιμένοντας τα ώριμα, σταθερά και όντως ποιοτικά αποτελέσματά της.

Ο τρόπος που διαχειρίζομαι τα προβλήματα των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμένα είναι κυρίως ψυχοθεραπευτικός. Πιστεύω πάρα πολύ στα φάρμακα, που έχουν αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι λύση για τα πάντα. Έτσι, μέσα απο την εμπειρία μου τα τελευταία 8 χρόνια, έχω βρει μια εξίσου αποτελεσματική εναλλακτική σε πολλές περιπτώσεις προβλημάτων άγχους και διάθεσης, με βασικά συστατικά 2 ψυχοθεραπευτικές μεθόδους, αυτές της Γνωσιακής – Συμπεριφορικής και της Βραχείας Ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας. Ο συνδυασμός αυτός, έχω δει ότι  βοηθά γρήγορα και ουσιαστικά τους ανθρώπους να σταθούν πάλι στα πόδια τους, αλλά όχι μόνο αυτό. Τους βοηθάει να γίνουν η ακόμη καλύτερη έκδοση του εαυτού τους!

Έχοντας εργαστεί τα τελευταία 2 χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρείου Παχυσαρκίας του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ, έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία στους μηχανισμούς που κρατούν κάποιον μέσα στο αδιέξοδο της «εξάρτησης από το φαγητό». Η διαχείριση του προβληματικού ελέγχου της διατροφής δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση, αλλά είναι κάτι που έχω δει αμέτρητες φορές να γίνεται επιτυχημένα. Το μυστικό κρύβεται στην αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας.

Πέρα από τη διαχείριση των προβλημάτων διατροφής, στα πλαίσια του ιατρείου ή μιας συνεργασίας online, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, προβλήματα σχέσεων, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, ψυχωσικές διαταραχές, προβληματικά ατομικά χαρακτηριστικά, ή να κατευθυνθείτε προς κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Λόγω πολυετούς εμπειρίας μου στη χρήση και το σχεδιασμό online υπηρεσιών, είναι απολύτως εφικτή η συνεργασία μας εξ’ αποστάσεως. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, όμως η online ψυχοθεραπεία είναι κι αυτή μια ανθρώπινη επαφή, απλά όχι από κοντά. Έτσι, από την εμπειρία μου με θεραπευόμενους από απόσταση, μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο ζεστή, συγκινητική, ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.

Just for the record:
Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Εθν. Καποδιστριακού Παν/ου Αθηνών και εκπαιδεύτηκα για την ψυχιατρική μου ειδικότητα στην Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική του Α.Π.Θ.
Επίσης, τα τελευταία 3 χρόνια είμαι Επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής κλινικής Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στον τομέα του ιατρείου παχυσαρκίας και έχω διατελέσει Επιστημονικός συνεργάτης Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής Ψ.Ν.Θ.

Τρόπος συνεργασίας:

  • Επισκέψεις στο ιατρείο
  • Ολοκληρωμένη online ψυχιατρική διαχείριση με συνταγογράφηση από απόσταση
  • Επισκέψεις κατ’ οίκον (Θεσσαλονίκη)
  • Online ψυχοθεραπεία
  • Online πιστοποιητικά και γνωματεύσεις για πρόσληψη εργαζομένων / εκπαιδευτικών *

 

* Η έκδοση online ψυχιατρικής βεβαίωσης μετά από online διαγνωστική εκτίμηση μέσω εργαλείων Video call, μπορεί να προγραμματιστεί εντός της ημέρας που δηλώνετε κατά την κράτηση. Ηλεκτρονικά ΔΕΝ χορηγούνται βεβαιώσεις για οπλοκατοχή, δικαστική χρήση ή δίπλωμα οδήγησης. Η βεβαίωση δημιουργείται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Για να προγραμματιστεί η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η online κράτηση. Για διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους τρόπους που θα βρείτε στα “Στοιχεία Επικοινωνίας”

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Παπαναστασίου & Λυδίας 1, περιοχή Ιπποκράτειο

Κινητό:  Καλέστε τώρα

Στείλτε Email