Το Open Day Vol.2 έφυγε, τα επόμενα έρχονται

Το Open Day Vol.2 έφυγε, τα επόμενα έρχονται

 

Το Soulscan Open Day Vol.2 ανήκει πλέον στην ιστορία. Ήδη όμως ετοιμάζονται τα σχέδια για τα επόμενα events του Soulscan, που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά τον απλό χρήστη με μια ποικιλία θεραπευτικών προσεγγίσεων και τους αντίστοιχους θεραπευτές. Μια πρωτοβουλία του Soulscan τον Ιούνιο, μετατρέπεται σε μια αγαπημένη συνήθεια: τα Soulscan Events μεγαλώνουν, πληθαίνουν και επεκτείνονται, μιας και τα αγκαλιάσατε με πολύ ενδιαφέρον.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στο Soulscan Open Day Vol.2 βρεθήκαμε κοντά, για να συζητήσουμε για θέματα γύρω από την επιλογή της θεραπείας. Ο ψυχίατρος Ευάγγελος Κατσιούλης, η ψυχολόγος Αιμιλία Αξιωτίδου και ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολάου μπήκαν σε έναν διαδραστικό διάλογο με το κοινό και απάντησαν ερωτήσεις όπως:

  • Πότε πρέπει να απευθυνθώ σε ψυχίατρο και πότε σε ψυχολόγο;
  • Ποια είδη θεραπείας υπάρχουν;
  • Σε τι διαφέρουν ο ψυχίατρος ψυχοθεραπευτής με τον ψυχολόγο ψυχοθεραπευτή;
  • Τι χρειάζεται μια ψυχοθεραπεία για να δουλέψει;
  • Τι είναι η ενσυναίσθηση;
  • Τι χαρακτηριστικά δεν πρέπει να έχει ένας θεραπευτής;
  • Πώς μπορώ να καταλάβω αν μια ψυχοθεραπεία μου ταιριάζει;
  • Υπάρχουν περιπτώσεις που η ψυχοθεραπεία δεν ενδείκνυται;
  • Τα φάρμακα πώς βοηθάνε την ψυχική νόσο; Πότε χρειάζονται και πότε όχι;

 

Soulscan Open Day Vol.2

 

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που το κοινό έθεσε στους ομιλητές μας, για να πάρει τις απαντήσεις που λείπουν. Αυτές που δεν αναφέρονται πουθενά.

Πιστεύουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης ήταν αρκετά βοηθητικό για πολλούς συμμετέχοντες, μας το είπατε άλλωστε και σας ευχαριστούμε πολύ!

Επειδή αυτές οι απορίες ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι της ομίχλης γύρω από την ψυχή, την ψυχική υγεία και την αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων, καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να ενταθεί, να γίνει συστηματική και εκτεταμένη. Έτσι, το Soulscan, πιστό στον αρχικό του στόχο, να βοηθήσει ανθρώπους να επιλέξουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν ένα ψυχικό πρόβλημα, μια δύσκολη κατάσταση, ένα πρόβλημα στις σχέσεις τους ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με την ψυχολογία μας, βάζει πλώρη για μια σειρά Open Days, με ποικιλία θεμάτων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και ελπίζουμε αρκετές άλλες πόλεις. Τα event που ακολουθούν είναι:

 

Open Day #skg03

Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2019

 

Open Day #ath01

Αθήνα, Ιανουάριος 2020

 

Open Day #cyp01

Λευκωσία, αρχές 2020

 

Για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για όλα τα επόμενα event που έρχονται και να δηλώνετε συμμετοχή πρώτοι, σε μειωμένη τιμή, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε εδώ:

[button link=”/soulscan-event-signup/” type=”big” color=”teal” newwindow=”yes”] Φόρμα Soulscan Events[/button]