fbpx

CORPORATE WELLNESS SOLUTIONS

Στο Soulscan υπάρχουν λύσεις για όλους! Οι επιχειρήσεις δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το σύνολο

Για εμάς στο Soulscan, οι λύσεις στα μέτρα σας η προτεραιότητά μας.

Ο εργασιακός χώρος, με τις αυξημένες ανάγκες του, δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτεραιότητές μας. Με τον ίδιο τρόπο που το Soulscan βοηθά απλούς ανθρώπους να ελέγξουν την κατάσταση της ψυχικής υγείας τους, να βρουν πολύτιμες πηγές ενημέρωσης και βοήθειας και να κάνουν βήματα βελτίωσης, υπολογίσαμε και σχεδιάσαμε τα ίδια βήματα για έναν άλλο ζωντανό οργανισμό: μια επιχείρηση!

Μένοντας πιστοί στο όραμα του Soulscan, να χαράξει νέους, άνετους και ασφαλείς δρόμους στο χάρτη της Ψυχικής Υγείας, οι λύσεις μας για τις επιχειρήσεις δε θα μπορούσαν να ακολουθούν πολυφορεμένες και ξεπερασμένες μεθόδους. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο να προσφέρουμε σε εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους, αντικειμένου και απαιτήσεων ακριβώς αυτό που χρειάζονται από μια σειρά πολύ αποδοτικών εργαλείων.

Πώς λειτουργεί το Corporate Wellness

Το Corporate Wellness Solution αρχίζει με με μια διερεύνηση στόχων παρέμβασης διάρκειας 10-20 ημερών ή μια αναλυτική διερεύνηση των αναγκών της επιχείρησής σας, διάρκειας 2-4 μηνών, που προσδιορίζει όλα τα πιθανά σημεία παρέμβασης, το είδος της υποστήριξης που χρειάζεστε, συγκεκριμένα θέματα για εκπαίδευση και ενίσχυση και μετρήσιμους στόχους. Είναι το πρώτο βήμα ενός έγκυρου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης με στόχο την ψυχική ασφάλεια και το wellbeing μέσα στην επιχείρηση (ακόμα και έξω από αυτή). Μόλις ολοκληρωθεί η αρχική φάση, σας προτείνουμε όχι αυτό που νομίζουμε. Αυτό που θα δουλέψει! 

Με το τέλος της αρχικής διαδικασίας εκτίμησης, χωρίς να έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο ή πόρους, παίρνετε στα χέρια σας μια ανάλυση με συγκεκριμένες προτάσεις, στόχους και μετρήσιμους δείκτες απόδοσης (KPIs). Με βάση αυτή την ανάλυση, μπορούμε μετά μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις και τρόπους ενίσχυσης της απόδοσης, ή να υλοποιήσετε τους στόχους με τους δικούς σας πόρους ή συνεργάτες σας που ήδη σας υποστηρίζουν.

Υπηρεσίες του Corporate Wellness

Soulscan B2B Assessment

– Διάρκεια: 20 ημέρες – 4 μήνες

– Πλήρης ανάλυση όλων όσων χρειάζεται να ξέρετε για την επιχείρησή σας

– Τελικά αποτελέσματα με μετρήσιμα στοιχεία, συμπεράσματα και προτάσεις βελτίωσης

– Πρόταση πλάνου υλοποίησης μέσω του B2B Support ή με δικούς σας πόρους

Soulscan B2B Support

– Πλήρης πρόσβαση σε όλο το υλικό αυτοβοήθειας

– Σεμινάρια, ομάδες και special trainings

– Διαχείριση και επίλυση κρίσεων

– Light, Full ή Custom EAP για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους

– Assessment Goals Implementation

Γιατί Soulscan;

  • Tailormade: Λύση ακριβώς στα μέτρα σας, που υλοποιείται εύκολα, με ελάχιστη απώλεια εργάσιμων ωρών και πλήρη έλεγχο από το τμήμα HR
  • Turn-key solution: Σφαιρική λύση, με ενα πλάνο δράσης έτοιμο να υλοποιηθεί άμεσα από το Soulscan
  • Ειδικές δράσεις για τη μέγιστη ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων
  • One-off διαδικασία ανάλυσης, με συγκεκριμένες προτάσεις στο τέλος της και τρόπους αξιολόγησης των δράσεων (KPIs)
  • Βασισμένο σε έγκυρο επιστημονικό μοντέλο, υλοποιείται από ειδικούς που μπορούν ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά του, λόγω της θεραπευτικής τους εμπειρίας
  • Επιστημονική ομάδα με ψυχίατρο και ψυχολόγους ειδικούς στην ψυχομετρία και την υποστήριξη
  • Η τελευταία λέξη στην υποστήριξη των επιχειρήσεων, όχι απαρχαιωμένες λύσεις
  • Υλοποίηση από ειδικούς με full time εμπειρία ετών στο χώρο του business mentoring και της υποστήριξης

Τι κερδίζετε

Με βάση την ανεξάρτητη ανάλυση “Mental health and employers: the case for investment” της Deloitte MCS, 2017, το κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας αντιστοιχεί σε περίπου 1100 – 1500£ ανά εργαζόμενο ετησίως, χωρίς να υπολογίζει καθόλου ήπιες ψυχολογικές καταστάσεις. Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς παραδοχές, υπολογίζεται τουλάχιστον σε 5-6% του συνολικού εργοδοτικού κόστους. 

Πέρα από το εμφανές κόστος, υπολογίζεται πως περίπου 300% – 1000% περισσότερες απώλειες εσόδων προκύπτουν από τη μη αποδοτική εργασία και τα προβλήματα πωλήσεων και εταιρικής εικόνας.

Μπορείτε να υπολογίσετε ενδεικτικά πόσο κοστίζει στην επιχείρησή σας το κλινικό στρες και τα προβλήματα διάθεσης

Επικοινωνήστε μαζί μας